diumenge, 22 d’abril del 2012

Guia Moodle per al professorat

Fa uns dies va venir a l'EOI Girona, Daniel Cassany, del Departament de Traducció i Ciències del Llenguatge, a fer la xerrada  " Escriure i llegir a l'EOI: idees per desenvolupar-ho" . Va tractar temes molt interessants, però el que m'agradaria destacar, sobretot , perquè va lligat a les noves tecnologies, és que hem d'analitzar el tipus d'alumnat que tenim.. Segons Marc Prensky  ,actualement hem de distingir  entre els nadius digitals , és a dir,  els que han nascut amb Internet i un ordinador sota el braç, i els immigrants digitals, on ens hauríem d'incloure la major part de nosaltres .


 Què passa doncs a les nostres aules?

A les EOI , hi ha gent de totes les edats i això fa que, en aquest sentit, la cosa sigui una mica més complicada per nosaltres ja que es barregen nadius i immigrants digitals.


Què hem de fer?
Doncs senzillament adaptar els nostres materials a aquests dos tipus d'alumnat, perquè tant els nadius com els immigrants tinguin les mateixes possibilitats.



Durant la xerrada , Daniel Cassany ens va parlar, entre altres coses, del Moodle i de quin ús en podem fer. 
  • Volem aquesta plataforma simplement per penjar les fotocòpies de la classe ? 
  • Volem utilitzar-la com un complement a la nostra aula real?
  •  Volem que l'aula virtual i la real siguin independents?, etc...



Ens va parlar de Joyce Seitzinger que ha fet una Guia Moodle per al professorat i que ens pot ser útil per saber com volem fer servir el Moodle. 



(podeu clicar sobre la imatge per fer-la més gran i en anglès)


i vosaltes, quin ús feu del Moodle?

2 comentaris:

Sandra EOI ha dit...

Jo utilitzo el Moodle per
a) penjar docs
b) penjar vídeos
c) posar enllaços interessants
d) posar deures i que me'ls enviin
e) fòrums de noticies i d'oci.
f) com a plataforma quan els vull dir alguna cosa a tots

Però val a dir que no és molt interactiu!!
Sandra

Sylvie Créative - Créations Ma Déco Maison ha dit...

Hola Chantal! Sempre dóna gust sentir les novetats d'en Daniel Cassany i la graella que us va portar una joia que ja havia vist brillar i que val la pena fer brillar. Moltes gràcies per compartir la xerrada amb nosaltres! A part dels usos que diu la Sandra, el que més m'agrada del moodle és poder estar en contacte amb els alumnes per a poder-los anar informant de les activitats culturals franceses que tenim ben a prop. Fins ben però ben aviat!