dimecres, 13 d’abril de 2011

treballar amb BLOGS

El curs passat vaig fer un curs "Web 2.0" amb l'EOICAT i una de les pràctiques va ser crear un blog. En un principi en vaig fer un simplement per presentar al curs i sense intenció d'anar més enllà. Però llavors, vaig veure que no era tan complicat com em pensava i vaig decidir compartir amb vosaltres diferents recursos que faig servir a l'aula i al Moodle. Vaig crear aquest blog i , a més, des de llavors he anat descobrint els blogs d'altres persones i estic ben enganxada.

Els blogs que segueixo són de diferent temàtica i idioma:de manualitats: Créations ma déco maison la meva amiga Sílvia (francès i català)

de decoració: Piratas de Ikea (espanyol)

de receptes:

Cuina per llaminers (català)

La popotte d'Anne-Charlotte (francès)

Mi dulce tentación (espanyol)

Cupcakelosophy (espanyol)

de moda: B a la moda (espanyol i anglès) videoblog

de consells: El mundo de Isasaweis (espanyol) videoblog

de cultura japonesa: Un español en Japón (espanyol)

de viatges: La 5th con Bleecker St. (espanyol)

de noves tecnologies: Free technology for teachers (anglès)

de joies: Mar de color rosa de la meva amiga Montse Lacomba (català i anglès)

i molts més.....El recurs d'avui va una mica lligat a aquesta llista. Si us fixeu, us he classificat cada un dels blogs segons la temàtica i us he posat al costat l'idioma en què estan escrits.

Si busquem a Internet , trobarem milers de blogs, en diferents idiomes i això és el que ens interessa.

Ja ho he dit altres vegades, però aprendre un idioma no és només venir a classe regularment, fer els deures , els exàmens i llegir el llibre de lectura. Aprendre un idioma va molt més enllà. I els blogs ens ofereixen , tant a alumnes com a professors aquesta possibilitat.

Sempre es diu que a l'hora d'aprendre un idioma la motivació és bàsica. Doncs els blogs es poden convertir en els nostres aliats.

Per exemple, jo vaig acabar l'anglès ja fa anys. Doncs una de les maneres que tinc per mantenir-lo és llegint un blog en anglès i d'una temàtica que m'agrada, les noves tecnologies.

Aquesta recomanació és la que faig als meus alumnes. Que busquin un o més blogs de temes que els agradin en l'idioma que estan estudiant. Sense adonar-se'n, aprendran vocabulari , estructures noves,etc..
Si voleu cercar blogs us recomano BLOGCATALOG, en aquesta pàgina els blogs estan classificats per temàtica.


Si hi feu un cop d'ull, potser en trobeu alguns que us interessen a vosaltres i que podeu seguir.
Vigileu que és addictiu !!!! jejej


Deixeu-me que us digui que ja fa
un any que aquest blog està en marxa i que estic molt contenta. Cada vegada són més les visites però continuo sense saber la vostra opinió. M'agradaria saber si feu servir els recursos, si us funcionen , si en teniu d'altres,etc.. Recordeu que us podeu fer seguidor(e)s del blog i que sota cada entrada podeu deixar el vostre comentari.


Moltes gràaaaaaaaaaaaaaaaaaaacies

4 comentaris:

Sylvie Créative ha dit...

Je suis tout à fait d'accord avec toi Chantal, les blogs la clé pour l'apprentissage de langues et l'épanouissement personnel. Moltes felicitats per l'anyet del blog! Bises

Chantal ha dit...

Gràcies guapa, enhorabona pel teu blog també

montserrat lacomba ha dit...

Gràcies Chantal i moltes felicitats!!!

Chantal ha dit...

gràcies Montse, molts petons