Fa uns dies va venir a l'EOI Girona, Daniel Cassany, del Departament de Traducció i Ciències del Llenguatge, a fer la xerrada " Escriure i llegir a l'EOI: idees per desenvolupar-ho" . Va tractar temes molt interessants, però el que m'agradaria destacar, sobretot , perquè va lligat a les noves tecnologies, és que hem d'analitzar el tipus d'alumnat que tenim.. Segons Marc Prensky ,actualement hem de distingir entre els nadius digitals , és a dir, els que han nascut amb Internet i un ordinador sota el braç, i els immigrants digitals, on ens hauríem d'incloure la major part de nosaltres .
Què passa doncs a les nostres aules?
A les EOI , hi ha gent de totes les edats i això fa que, en aquest sentit, la cosa sigui una mica més complicada per nosaltres ja que es barregen nadius i immigrants digitals.
Què hem de fer?
Doncs senzillament adaptar els nostres materials a aquests dos tipus d'alumnat, perquè tant els nadius com els immigrants tinguin les mateixes possibilitats.
Durant la xerrada , Daniel Cassany ens va parlar, entre altres coses, del Moodle i de quin ús en podem fer.
- Volem aquesta plataforma simplement per penjar les fotocòpies de la classe ?
- Volem utilitzar-la com un complement a la nostra aula real?
- Volem que l'aula virtual i la real siguin independents?, etc...
Ens va parlar de Joyce Seitzinger que ha fet una Guia Moodle per al professorat i que ens pot ser útil per saber com volem fer servir el Moodle.
(podeu clicar sobre la imatge per fer-la més gran i en anglès)
i vosaltes, quin ús feu del Moodle?