dimarts, 25 d’octubre del 2011

recurs útil: videotutorial HOTPOTATOES & MOODLE

Hola companys, he rebut un correu que m'ha semblat molt interessant de part de Visi Alaminos, directora de l'EOI d'Osona. Es tracta d'una sèrie de videotutorials per incloure activitats Hot Potatoes en el Moodle que ella mateixa ha creat i que vol compartir amb tots nosaltres. 
He pensat que estaria bé parlar-ne en el blog ja que la major part fem servir el Moodle, vídeos i qüestionaris . Per tant , aquests vídeotutorials ens seran molt útils .




Pels professors d'anglès també és interessant la web que ha creat, amb un munt de recursos, activitats i jocs.





Moltes gràcies Visi per compartir el material.




dimecres, 19 d’octubre del 2011

recurs útil: DAFONT

Si voleu utilitzar un tipus de lletra diferent a les típiques que es troben al Word, Powerpoint, etc... aquí teniu DAFONT una pàgina que n'ofereix un munt.


Un cop tingueu la que us agrada, heu de seguir les següents instruccions:


Com podeu comprovar en la imatge, he fet servir diferents tipus de font.

Espero que us agradi.

dissabte, 15 d’octubre del 2011

recurs útil: AUDIOGRABBER

Suposo que sovint feu servir el CD a classe per fer alguna comprensió oral. No sé si us passa que entre el pendrive o disc dur extern , el ratolí, més els llibres, les fotocòpies etc... tinc la taula del professor envaïda i només em falta posar un CD! Esperar que es carregui, trobar la pista,etc... buf, quin estrés !!!! 

Fa temps que vaig decidir que ja no utilitzaria el CD a l'aula. Gràcies a AUDIOGRABBER, passo totes les pistes del CD a mp3 i les guardo en una carpeta al meu disc dur. 


 Aquí teniu una imatge amb el procés que s'ha de seguir, un cop ja tingueu instal·lat el programa.:




Ja no haig d'estar patint i a més em permet anar agafant les pistes que m'interessen i organitzar-les en els fitxers del curs.


Perquè entengueu el que vull dir :




A més, totes les pistes que s'hagin convertit en mp3, les podeu posar també al vostre Moodle.


És un recurs molt útil i com sempre és gratuït.


Teniu alguna altra manera de fer-ho?





dimarts, 11 d’octubre del 2011

recurs útil: RANDOM PICKER NAME

Segurament aquests dies esteu fent l'elecció de delegats . Pot ser que tingueu alumnes que es presenten voluntàriament però si no és així RANDOM NAME PICKER us resoldrà el problema.



He fet un llistat amb totes les EOIs de Catalunya perquè veieu com funciona. No oblideu connectar el so.




Aquest recurs no només us pot servir per triar el delegat sinó també pot ser útil per fer una activitat joc per repassar el vocabulari o algun punt gramatical.


És molt útil, gratuit i a més als alumnes els fa molta gràcia.

Coneixeu altres maneres de fer un sorteig?

dijous, 6 d’octubre del 2011

recurs útil: DOWNLOADHELPER

Suposo que habitualment utilitzeu documents video/audio autèntics que es troben a Internet. Una manera senzilla d'accedir-hi és, simplement, connectant-se a Internet i entrant a l'adreça que ens interessa.Però això pot comportar diferents problemes: 

- i si no funciona Internet? 

- i si al cap d'un temps el link queda inactiu? 

Tota la feina de preparació, des de la transcripció fins a les diferents activitats relacionades amb el reportatge no ens serviria de res. 

Una manera per evitar això és fent servir DOWNLOADHELPER.Es tracta d'un complement de Mozilla Firefox ( per tant no us serveix ni per IE,Google Chrome,Safari) que és gratuit i realment molt útil. 


Un cop el tingueu instal·lat, us apareixerà aquesta icona  a la barra de navegació del Firefox i cada vegada que accediu a alguna pàgina on hi hagi un vídeo s'activarà.
D'aquesta manera podreu descarregar tots els vídeos que vulgueu i preparar les diferents activitats amb la tranquil·litat de saber que hi podreu accedir sempre.


Un consell: si voleu compartir els vídeos al Moodle/blog, us recomano que ho continueu fent a través del link, així no ocupeu tanta memòria. Descarregar-se el vídeo és més per les vostres classes.


Coneixeu altres maneres de descarregar vídeos de forma senzilla?