divendres, 27 de maig del 2011

recurs útil: TEXT-TO-SPEECH

Aquests dies estic fent exàmens orals i per molt que hagi insistit durant l'any en com s'han de pronunciar les paraules , en el moment de fer la prova sembla que se'ls hi ha oblidat ( per sort no a tots).

És evident que hi ha determinats sons de la llengua que estudien que no es corresponen als de la seva llengua materna ( p. ex: en francès tenim la u /y/ que en català o castellà no hi és) però moltes altres vegades és perquè no s'hi fixen.


Una bona manera de millorar la seva pronunciació és amb Text-to-speech. Hi poden escriure una frase i un avatar la pronunciarà. Està en diferents idiomes i és gratuït.


Si voleu , també ho podeu utilitzar com a professors, posant frases i que els alumnes les vagin escoltant i repetint. A més, el programa genera un link que podreu afegir al vostre Moodle o blog.


Molt recomenable pels nostres alumes .


Recordeu que fa temps us vaig parlar de VOKI una altra eina per millorar la pronunciació.



Vinga, ànims amb les correccions!!!!!



dimecres, 18 de maig del 2011

recurs útil: GOOGLE READER


Primer de tot volia disculpar-me perquè ja fa uns dies que no publico res. Suposo que ara mateix estem tots igual.


S'acosten els exàmens, les S.U.C , les certificacions,etc... i no he trobat el moment fins ara. Però precisament us vull parlar d'un recurs que ens permet no perdre tant el temps.



Segur que alguna vegada heu vist aquesta icona:





sabeu per a què serveix?




Aquesta icona està associada, entre altres coses als blogs. No sé vosaltres, però ja us vaig comentar que cada vegada segueixo més blogs. Si cada dia haig d'entrar a cada un d'ells a veure si s'ha publicat alguna cosa nova, em tornaria boja. Em passaria hores. Google reader és una molt bona manera d'estar al cas de les noves publicacions dels blogs que seguiu.Google Reader.visita constantment els nostres blogs preferits cercant-ne contingut nou. D’aquesta manera ens estalviem entrar cada vegada per comprovar actualitzacions,Google Reader. ho fa per nosaltres.



Si teniu un compte de Gmail, no caldrà que en us en feu un de nou. Us serveix el mateix.Sinó, us l'haureu de crear, però com sempre, és senzill i gratuït.



Aquí teniu una guia de com fer servir Google Reader.






Espero que us serveixi i que us aficioneu encara més als blogs.

Us sembla bona idea?