divendres, 19 de novembre del 2010

recurs útil AVIARY

Moltes vegades, navegant per Internet , trobem alguna cosa que ens interessa i si fem :seleccionar i copiar, per exemple , en un Word, el document perd el seu disseny original. Per poder mantenir el format , hem d'utilitzar un capturador de pantalla com el d'Aviary. Per poder fer-lo servir, heu d'utilitzar el Mozilla Firefox i clicar "add to Firefox". A partir d'aquest moment, us apareixarà una nova icona a la barra de navegació del vostre navegador.

Només cal que accedir a la web que us interessa i clicant just al costat de la icona nova trieu si voleu seleccionar:
-una part de la pàgina
-la part que teniu en pantalla
-tot el document
i el guardeu a l'escriptori del vostre ordinador. I
ja està llest per fer-lo servir.

Us passo un exemple perquè veieu com funciona:

1- pàgina web original

2- imatge que he capturat amb Aviary



Amb aquest recurs podeu donar una imatge diferent als textos que treieu d'Internet i els podeu insertar directament al Word,Powerpoint...


Ja em direu si us va bé.

dimarts, 2 de novembre del 2010

treballar amb TESTMOZ

Ja fa molt de temps que busco un programa senzill per fer preguntes tipus test als meus alumnes i aquesta vegada l'he trobat. Es tracta de Testmoz. No cal que us registreu. Només heu de donar un nom al test i posar-li un password. A partir d'aquí podeu crear diferents tipus de preguntes:
-veritat o fals
-multiple choice
-diferents respostes vàlides
-omplir buits
i marcar les respostes correctes.

És molt senzill d'utilitzar,molt pràctic i gratuït. Un cop tingueu el test, el programa genera un link que podeu proporcionar als vostres alumnes ja sigui, via mail, o bé, via Moodle.
Quan l'alumne fa el test, ha de posar obligatòriament el seu nom i contestar les preguntes. El programa li diu els encerts i els errors. I vosaltres podeu consultar, en tot moment, els resultats dels vostres alumnes.

Aquí us passo el link d'un test que he fet amb els alumnes.

Què , us animeu ?