dimarts, 26 d’octubre del 2010

treballar amb NOTA

Fa temps us vaig parlar de GLOGSTER però ara he descobert NOTA que és més ràpid i fàcil d'utilitzar. Es tracta d'una mena de pissarra en la que podeu afegir: text, vídeos, fotos, links i ,tot, en un sol document. L'exemple que teniu a continuació el vaig fer després d'una conferència que vam fer a l'escola sobre la immigració a França. Vaig posar diferents vídeos de Youtube sobre cantants francesos , fills d'immigrants. És a dir que en un sol document, els alumnes poden veure, en aquest cas, 6 vídeos. També hi vaig afegir el nom de l'artista i el títol de la cançó.



Nota ,
com tots els altres recursos que us passo, genera un link o embed que podeu fer servir també pel vostre Moodle.


dilluns, 18 d’octubre del 2010

recurs útil TYPEIT

Avui us vull parlar de TypeIt. Ja sabeu que sóc professora de francès i, suposo que com a molts de vosaltres en els vostres idiomes , em passa que vull escriure en francès però el teclat de l'ordinador només té els caràcters típics catalans o espanyols. Llavors haig d'anar a inserir símbol i cercar el caràcter que m'interessa. Doncs, això s'ha acabat. TypeIt proporciona aquestes lletres o accents típics de l'idioma que impartim en un sol clic.

Espero que us serveixi.

dilluns, 11 d’octubre del 2010

treballar amb PREZI

Aquí teniu PREZI, el substitut del Powerpoint. Us permet fer presentacions online . Hi podeu afegir fotos,text,vídeos de Youtube,etc... Per començar-lo a utilitzar, només cal que us registreu i seguiu els passos. Com totes aquestes aplicacions 2.0: és gratuït , fàcil d'utilitzar i també genera automàticament un link/embed per poder-lo compartir amb qui vulgueu o posar-lo en el vostre Moodle. Mireu, he fet aquesta presentació de Prezi per introduir la descripció fisica amb els meus alumnes de 1r.



diumenge, 3 d’octubre del 2010

idea a partir d'un blog

L'altre dia em vaig topar per casualitat amb un blog francès anomenat "L'inconnu du métro". L'autor d'aquest blog es dedica a fotografiar persones que es troba en el metro i a explicar una mica la història de cada una d'elles.
A partir d'aquí, us preguntareu, i com ho puc utilitzar a la classe?
Jo he preparat una activitat pels meus alumnes de primer, però per exemple, en cursos superiors podrieu utilitzar les fotografies perquè els vostres alumnes s'imaginin la vida d'aquests personatges a l'oral o a l'escrit.
Espero que us serveixi.

divendres, 1 d’octubre del 2010

treballar amb IMAGIERS

Aquí teniu IMAGIERS. Tot i que és un recurs que anirà molt bé als professors de francès (hi ha vídeos, podcast, gramàtica...) també pot servir a professors d'altres idiomes.
Es tracta d'una web amb un munt d'imatges classificades temàticament i pot anar molt bé als nostres alumnes per repassar el vocabulari o fins i tot per introduir-lo a classe.
Si no sou professors de francès, podeu fer servir igualment les imatges . Només caldrà que us descarregueu el document o que feu una impressió de pantalla i després borreu la part escrita en francès que no us interessa.

Us passo el link dels pdf descarregables perquè veieu com són i us animeu a utilitzar-los.